یادداشت/ سعید نوروزی‌پور

جان خود و دیگران را نجات دهیم

طبق اعلام کارشناسان سه عامل جاده، انسان و خودرو باعث ایجاد تصادفات می‌شوند و از بین این سه عامل انسان بیشترین نقش را در تصادفات دارد. در ادامه به شش نکته کلیدی اشاره خواهد شد تا رانندگان علاوه بر رانندگی ایمن از تصادفات احتمالی پیشگیری کنند.
کد خبر: ۵۹۵۴۵۱
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۲۱ - 11June 2023

جام خود را نجات دهیمگروه اجتماعی دفاع‌پرس - سعید نوروزی‌پور؛ طبق آمارهای پلیس راهور فراجا در سال ۱۳۸۳سالانه ۲۸ هزار نفر در حوادث ترافیکی در ایران جان خود را از دست می‌دادند، اما با تلاش‌های صورت گرفته در کشور روند کاهشی شده است و در سال‌های اخیر این رقم به ۱۶ هزار فوتی رسیده است و به همین میزان مجروحین کاهش پیدا کرده‌اند.

اکنون به ازای هر ساعت تقریبا دو نفر بر اثر تصادف جان خود را از دست می‌دهد و به ازای هر نفر ۲۵ نفر مجروح داریم. تصادفات بحث جدی است که همه دنیا، چه کشوهای پر درآمد چه کم درآمد به آن توجه دارند و در کشور ما هفت درصد از تولید ناخالص ملی صرف تصادفات می‌شود.

طبق اعلام کارشناسان سه عامل جاده، انسان و خودرو باعث ایجاد تصادفات می‌شوند و از بین این سه عامل انسان بیشترین نقش را در تصادفات دارد. در ادامه به شش نکته کلیدی اشاره خواهد شد تا رانندگان علاوه بر رانندگی ایمن از تصادفات احتمالی پیشگیری کنند.

رعایت فاصله ایمنی

حفط فاصله ایمنی با خودروی رو‌به‌رو موجب می‌شود در مواقع بروز حادثه، راننده امکان کنترل شرایط را داشته باشد. بنابراین حتی در بزرگراه‌های شلوغ و پرترافیک نیز از نزدیک شدن به خودروی جلویی پرهیز کنید. چرا که هر لحظه امکان دارد با ترمز ناگهانی خودروی مقابل غافلگیر شوید و اگر فاصله ایمن رعایت نشده باشد، احتمال وقوع حوادثی با خسارت‌های جبران‌ناپذیر افزایش پیدا می‌کند.

به ترمز اعتمادی نیست!

غیرقابل اعتمادترین بخش خودرو، «ترمز» است. تجربه نشان داده که در سرعت‌های بالای ۸۰ کیلومتر بر ساعت، کارایی ترمز به‌طور چشم‌گیری کاهش پیدا می‌کند. تاکنون موارد متعددی گزارش شده است که خودرو تا ۶۰ متر بعد از ترمز گرفتن نیز در حال حرکت بوده است. بنابراین لازم است هنگام رانندگی در شهر همواره جانب احتیاط را رعایت کنید و ضریب اطمینان را افزایش دهید.

رانندگی با سرعت مطمئن

رانندگی شتابزده و با سرعت غیر مجاز، سلامت راننده، مسافران و دیگر شهروندان را به خطر می‌اندازد. جمله «من فلان مسیر را در زمان اندکی پیمودم» نه هنر است و نه نشان‌دهنده دست فرمان خوب، بلکه نشانه‌ی بی‌توجهی به جان خود و دیگران است. کاربران راننده‌ حرفه‌ای همواره با سرعت مجاز رانندگی می‌کنند.

خطر سرعت بالا در خیابان‌ها و کوچه‌های خلوت بیش از موارد دیگر است. چرا که احتمال عبور عابران پیاده و حضور کودکان در این خیابان‌ها بیشتر است. در اتوبان با سرعت مجاز برانید و اگر با سقف سرعت در حرکت هستید، حتما در لاین سرعت بمانید.

میان دو خط برانیم

رانندگی میان دو خط احتمال تصادف با خودروهای کناری را به حداقل می‌رساند. تغییر مداوم لاین، باعث ایجاد ترافیک سنگین و قفل شدن مسیر می‌شود. اگر تمام رانندگان به رانندگی میان دو خط متعهد باشند، بسیاری از مشکلات ترافیکی از بین خواهد رفت.

از آینه‌ها استفاده کنیم

با وجود سه آینه در خودرو باز هم نقاط کور برای راننده وجود دارد. قرارگرفتن موتور و ماشین در این نقطه می‌تواند منجر به خسارت‌های سنگین شود. برای پیشگیری از این مشکل، هنگام رانندگی حتما از هر سه آینه موجود استفاده کنید تا از نزدیک شدن وسیله نقلیه مطلع شوید و غافل‌گیر نشوید.

همچنین هنگام نزدیک شدن به خودروهای سنگین مراقب باشید، بسیاری از خودروهای سنگین دید کاملی نسبت به اطراف خود ندارند و ممکن است راننده خودرو سنگین متوجه حضور شما نشود. در مواقعی که قصد سبقت گرفتن از خودروهای سنگین دارید، تمام جوانب را بسنجید و با احتیاط از سمت چپ سبقت بگیرید.

کمربند ایمنی را ببندیم

بستن کمربند ایمنی تاثیر بسزایی در حفظ سلامتی آنان هنگام ترمز ناگهانی یا تصادف احتمالی دارد. یادمان باشد، اولین گام برای شروع رانندگی، بستن کمربند ایمنی است.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار