مراسم سالروز رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن (ع) در اردبیل برگزار شد

همزمان با سالروز رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت دومین امام شیعیان حضرت امام حسن مجتبی (ع) مردم استان اردبیل در شهرستان‌های مختلف با برگزاری آیین‌های سنتی به عزاداری پرداختند.
کد خبر: ۶۱۶۳۶۵
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۳ - 14September 2023

مراسم سالروز رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن (ع) در اردبیل برگزار شدبه گزارش دفاع‌پرس از اردبیل، امروز (پنج شنبه) اقشار مختلف مردم اردبیل همزمان با ۲۸ صفر، مراسم سالروز رحلت پیامبر گرامی اسلام (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) را در مسجد اعظم اردبیل برگزار کردند.

در سایر شهرها و روستاهای استان اردبیل نیز مردم عزادار با راه‌اندازی دسته‌های سینه‌زنی و برگزاری مراسم نوحه‌سرایی در مساجد و حسینیه‌ها به عزاداری پرداخته و سوگواری کردند.

بر اساس یک سنت دیرینه، دسته‌های عزاداران حسینی با برپایی مجالس عزاداری در مساجد، تکایا، حسینیه‌ها و مصلاها عشق و ارادت خود را به ساحت مقدس نبی مکرم اسلام (ص) و خاندان عصمت و طهارت (ع) ابراز می‌کنند.

سخنرانان در این مجالس از دوران سراسر نور و رحمت زندگی و نبوت پیامبر اکرم اسلام حضرت محمد (ص) و ابعاد شخصیتی ایشان سخن می گویند و مردم با مرثیه‌سرایی و نوحه‌خوانی مداحان، به عزاداری می‌پردازند.

همچنین به همین مناسبت مراسم پر فیض زیارت از بعید پیامبر اعظم (ص) ، (زیارت از راه دور) با حضور صدها نفر از شیفتگان و عاشقان خاندان عصمت و طهارت (ع) در اغلب شهرستان‌های استان اردبیل برگزار شد.

رحمت عام و مهربانی و ایستادگی در برابر دشمنان از ویژگی های رسول اکرم نسبت به تمام اهل عالم است و پرداختن به سیره معنوی حضرت محمد (ص) نیاز جامعه امروز برای درخشش نور رحمت و محبت در سرتاسر گیتی است.

۲۸ صفر سالروز ارتحال آخرین فرستاده الهی و رحمت جهانیان ، حضرت محمد مصطفی (ص) در سال ۱۱ هجری قمری است.

حضرت محمد (ص) در سال عام‌الفیل در ماه ربیع‌الاول در خانه عبدالله ابن عبدالمطلب و بانو آمنه بنت وهب دیده به جهان گشود و به خاطر ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری به نام‌های رسول‌الله، نبی‌الله، مصطفی، محمود، امین، امّی، خاتم، مزّمل، مدّثر، نذیر، بشیر، مبین، کریم، نور، رحمت، نعمت، شاهد، مبشّر، منذر، مذکّر، یس و طه‏ لقب یافت.

پیامبر مهربانی‌ها در ۲۵ سالگی با حضرت خدیجه (س)، بانوی بزرگوار اسلام ازدواج کرد و یگانه دخترش فاطمه زهرا (س) متولد شد و با تعلیم و تربیت در مکتب وحی پیامبر با پیشوای اول شیعیان امام علی (ع) ازدواج کرد و سلسله امامت و ولایت از نسل ایشان ادامه یافت.

پیامبر اسلام در ۴۰ سالگی به رسالت مبعوث شد و به مدت ۲۳ سال عهده‌دار امر رسالت و نبوت بود. حضرت محمد (ص) کتاب آسمانی قرآن را به‌عنوان قانون جامع زندگی بشریت از سوی خداوند ارائه کرد.

پیامبر اکرم در سال ۱۱ بعثت، آخرین حج خود را با عنوان حجة‌الوداع انجام داد و در بازگشت در منطقه‌ای به نام غدیر خم، به امر خداوند امام علی (ع) را به‌عنوان امام و ولی مردم بعد از خود منصوب کرد و سرانجام در ۲۸ ماه صفر سال یازدهم هجری از دنیا رفت.

امام حسن مجتبی (ع) نیز از سلسله امامت و ولایت، اولین فرزند علی (ع) و فاطمه (س) در شب نیمه ماه مبارک رمضان سال سوم هجرت در شهر مدینه دیده به جهان گشود، آن حضرت از نظر اخلاق و روش و سیادت، شبیه‌ترین مردم به رسول خدا (ص) بود و لقب‌های او سبط، سید، زکی و مجتبی است.

امام حسن (ع) پس از شهادت پدر بزرگوار خود به امر خدا و طبق وصیت آن حضرت ، به امامت رسید و نزدیک به ۶ ماه به اداره امور مسلمین پرداخت.

آن حضرت از عابدترین و بخشنده‌ترین افراد زمان و دارای خصوصیات اخلاقی، فردی و اجتماعی بسیاری بود، بارزترین خصیصه ایشان کرامت و بخشندگی است، ازلحاظ بذل و بخشش و دستگیری از بیچارگان و درماندگان نیز در عصر خود زبانزد خاص و عام بود.

امام حسن مجتبی (ع) در روز ۲۸ صفر سال ۵۰ هجری قمری در حالی‌که ۴۷ سال از عمر بابرکتش می‌گذشت به تحریک معاویه به دست همسر خود (جعده) مسموم ، شهید و در بقیع به خاک سپرده شد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار